torsdag 22. januar 2009

GDrive

Mange skriver om rykter om at Google skal komme med "nettdisker" i nær fremtid. Det virker absolutt som noe de kunne finne på å komme med. Spørsmålet er om det er noe man kunne finne på å bruke. Jeg er ikke i tvil om at det er noe jeg kunne finne på å bruke forutsatt at det erveldig enkelt i bruk. Jeg gidder ikke drive å flytte over de samme filene hver gang etter jeg har endret på dem (det er gjerne den samme mappa jeg jobber i måned etter måned), det går selvfølgelig an å lage løsninger på det selv, men det er mange andre ting jeg heller tar meg tid til å lage script for. 

Først og fremst ser jeg på det som nyttig i bakupsammenheng, jeg har allerede tilgang til filene mine gjennom SSH fra hvor det måtte være, men så mye arbeid som ligger bak filene mine så har jeg ikke lyst til å miste dem bare siden huset brenner ned. 

Foreløpig bruker jeg Apple sitt alternativ, men jeg er ikke spesielt fornøyd med det.Det funker helt greit, men jeg har ikke orket å sette meg inn i om det er mulig å få den til å synkronisere enkelte mapper automatisk (da typisk Eclipse workspace-mappa mi, ja jeg vet jeg burde brukt SVN eller liknende i stedet:P). Det går sikkert med automator, men jeg liker at ting bare skal fungere.

Generelt synes jeg at det er alt for lite åpenbar funksjonalitet for speiling av mapper innebyd i dagens operativsystemer (jeg vel gjerne speile mapper til mobilen for eksempel, uten at jeg har funnet noen enkel løsning på det).

Ryktene sier at det skal være ubegrenset med lagringsplass, men ryktene sier også at Elvis fortsatt er i live.

Linker til sider med mer om disse ryktene (de har ikke så veldig mye konkret info, men):
de som følger er mer av historisk interresse, men morsomme allikevel (tydelig at dette er noe man har ønsket seg lenge):

4 kommentarer:

 1. Nå når Skydrive gir deg 25GB gratis må Google komme på banen snart. Tippe dei har løsninga klar, men dei lure sikkert på korleis dei skal tjene penger på den. Med det samme må dei lage ein skikkelig gjeremålslist, det savner eg og.

  SvarSlett
 2. Hvis det er automatisk backup du er ute etter, bør du ta en kikk på Carbonite (http://www.carbonite.com/how_it_works/). Det koster $50/pc/år, og har ingen begrensning på datamengde.

  SvarSlett
 3. du kan også prøve dropbox, de har laget en løsning der bare endringen på filen blir lastet opp, programet er i åpen beta og gir 2Gb

  http://www.getdropbox.com/

  SvarSlett
 4. DropBox ser jo ut til å være genialt (mener å ha lest positive saker om det tidligere også), så det er installert og skal prøves nærmere en av de kommende dagene (men ikke i natt tror jeg:P).

  Carbonite virker jo også konge, men siden jeg sitter på en crappy ADSL-linje, så blir det nok dessverre litt overkill (rart hvordan man glemmer at uthastigheten suger, når man drømmer om hva man vil ha av software).

  Takk for tipsene:)

  SvarSlett