tirsdag 27. januar 2009

Bruksområder for Microsoft Surface

Microsoft Sorface er definitivt et veldig spennende produkt, men har det egentlig så mange bruksområder? De ansatte hos Choice skal konkurrere om å finne det beste bruksområdet for disse bordet på hotellene:

http://www.digi.no/php/art.php?id=802263

Så da er det vel bare på sin plass at jeg prøver å liste opp en del forslag og satse på at jeg har noe som knuser vinnerforslaget derfra:

  • Åpenbart noe å ha på de dyrer hotellrommene (for generell surfing, bestilling av room service osv)
  • Til karaokekveldene (!), for å finne frem til sanger og melde seg på
  • I respesjonsdisken, sånn at du kan få se regningen der og få den oversent til mobil eller mail sånn at man slipper å bruke opp regnskogen på sånt (også genialt hvis man skal vise folk raskt hvor de skal på ett kart, eller hvor hotellrommet er i bygget)
  • I møterommene kan de jo ha mange bruksområder (men det blir kanskje litt utover rammene for konkurransen)
  • Men først og fremst synes jeg de hører hjemme i resepsjonen/resepsjonsbaren, slik at man kan se på kart, værmelding, enkle nyheter, lett surfing osv
  • En bra måte å dele regingen på i resturanten kanskje?
Med andre ord dessverre ikke så mye spennende jeg kommer på. Så spørsmålet blir vel om det ikke bare er veldig tøft, men ikke så veldig brukbart til så mye? Men det gjør jo at de er mer aktuelle på hoteller enn andre steder kanskje, siden man da kun kommer til å benytte dem i korte tidsrom om gangen uansett...

Når det er sagt: Touchskjermer i alle mulige former er definitivt fremtiden,  men kanskje ikke nødvendigvis i bordet, bortsett fra når man skal sortere bilder eller se på kart eller planlegge bordplassering eller spille blackjack eller ....

fredag 23. januar 2009

Snuser på Jython

Nå er det snart helg og for en gangs skyld så er det en del ting man skal ut på, så da blir det lite bloggskriving, jeg har heller ikke som mål å holde oppe den frekvensen jeg har hatt foeløpig, men heller gå over på ting som er litt mer interressant.

Jeg bestillte meg nettop to bøker om Jython (http://en.wikipedia.org/wiki/Jython) som jeg har tenkt til å lese mye i så fort de dukker opp, så det blir nok en del stoff om det fremover tenker jeg. Har lest meg litt opp på det som ligger ute på nettet i dag, ikke så alt for mye spennende å finne der (så vidt jeg kan se er alle linket til fra Wikipedia-artiklen jeg linker til over), men jeg liker konseptet veldig godt, så jeg har tenkt til å gi det en sjanse selv om det har vært litt nede for telling en stund (men de har nettop kommet med en ny beta).

Jeg driver med et "forskningsprosjekt" for tiden som jeg for det meste har kodet i Python (for at det skal være raskest mulig å få prøvd ut så mange ideer som mulig), men Python er dessverre litt for sakte til noen av oppgavene som må løses, så da må jeg over på andre språk. Nå er ikke Java det rakeste i verden heller, men det har jo kommet seg veldig de siste årene, så får satse på at det er godt nok (ellers blir det nok et blindspor, men det er jo det forskning går ut på, eh?).

Om noen har noen gode tips tas det mot med takk (nå som det er noen få som faktisk leser litt:) ). Ellers så skal jeg bidra med de jeg kommer over etterhvert som jeg får satt meg litt inn i det. 

God helg:)

torsdag 22. januar 2009

MacBook Aluminium for ikke-frelste (min første Mac)

Føst av alt: Jeg er ikke helt frelst enda, men er muligens i faresonen. 

Det kommer nok en oppdatert versjon etter hvert, men følte det var på tide å skrive litt halvfornuftig på bloggen...

Jeg har nå hatt min MacBook i ca tre måneder. Det blir mitt tredje Apple proukt. Jeg har hatt to iPoder fra før av, en tredjegenrasjon (tror jeg) som gikk i dass og som jeg fikk kranglet meg til å få byttet inn i den første de kom med med fargeskjerm. Jeg har egentlig aldri likt noen av iPodene noe særlig, de har rett og slett vært for funksjonsfattige. Frykten var derfor at det samme skulle gjelde MacBooken, men jeg kjøpte den allikevel, siden jeg lenge har tenkt at jeg burde prøve å bruke Mac, og man får jo ikke prøvd ordentlig uten å eie en selv. 

Jeg må også nevne at jeg har vært veldig opptatt å prøve å følge "The Apple Way" så godt som mulig, de eneste stroe avvikene fra dette er at jeg har valgt å kode i Eclipse og at jeg har benyttet meg av VLC i stedet for QuickTime (hvem gidder vel å bruke software der hvor halvparten av valgene er deaktivert så lenge du ikke kjøper pro-versjonen, og som kræsjer hver gang ting ikke er encodet med QuickTime).

Førsteinntrykket var som forventet veldig bra (er det en ting Apple kan så er det å lage produkter som imponerer veldig første timen!).  Denne følelsen varte egentlig noen dager, og så begynnte det å dukke opp litt problemer. 

For det første har jeg opplevd ganske mange programkræsj (iTunes, QuickTime, Safari, Finder, Eclipse, Spotify, Messenger og JollyFastVNC). 

Den sliter også med å få helt til det å snakke med Ubuntu-maskinen min over Samba (det er her Finder kræsjer seg, i tillegg til at forhåndsvisninger av videofiler med QuickTime). Og skjærer det seg først så nekter den å koble til igjen før OS X får lov til å starte på nytt (det er nok bare jeg som er inkompetent, så jeg tar gjerne imot hets).

Jeg har hatt en del problemer med space på keyboardet også, den nektet lenge å motta trykk i venstre ende, og jeg måtte til slutt ringe til Apple, der kom jeg til en svenske (svar på minuttet!), som insisterte på at jeg måtte skru av maskinen og ta av batteriet og holde inne påknappen i 10 sekunder. På mirakuløst vis virker det som at det faktisk hjalp (mulig det er en placebo-effekt her, men jeg har fått bekreftet det av andre som har lånt den også), kanskje bare en tilfeldighet. Svensken nektet i alle fall for at han hadde vært borte i feilen før. Foreløpig status er i alle fall at det funker bra så lenge man ikke trykker helt nederst på knappen (vil gjerne høre om noen andre har hatt lignende opplevelser).

For folk som har irritert seg over tette bindinger mellom Windows og Microsoft sine programmer kan være glade for at de ikke har Mac, for her er det like ille og ingen som kommer med monopoldommer. Men dette fører til at nesten hver gang det kommer oppdateringer til et Apple-program så må du starte maskinen på nytt. 

En ting som er sinnsykt irriterende for oss som programmerer en del er at Apple har bestemt at tasteoppsettet på vanlige PCer ikke er fint nok. Derfor har ikke tastaturet krøllparanteser, de krever dermed spesielle tastekombinasjoner for å få frem (suger som dere skjønner i Java), dollartegnet er flyttet til Shift-4 (suger å venne seg til om man skriver mye PHP) og når man skal escape ut ting så må man vite at man må bruke Shift-Alt-7 for å få "\" (suger i "alle" språk). Jada, jeg kan endre på det, men da er jeg plutslig sjanseløs om jeg skal bruke andre sine Macer, også var det det at jeg ville følge "The Apple Way" da.

Jeg bruker nå Time Machine til backup, men må si jeg ikke stoler helt på systemet siden Macen plutselig og uten forvarsel har påstått at begge mine eksterne disker er korrupte og har mountet dem som read only (men det løser seg plutselig på mystisk vis igjen). Er det Time Machine som ødelegger dem eller andre årsaker? (Ellers et helt genialt system) 

Ting jeg fortsatt ikke klarer å få til og som jeg ikke aner om er mulig (men som jeg gjerne mottar tips om hvordan man gjør):
  • Få safari til å åpne ting default i ny tab i stedet for nytt vindu
Ting som jeg brukte veldig lang tid å finne ut av:
  • Hvordan man kunne skrive ut i gråskala
Konsklusjonen er: Det stemmer ikke at alt bare funker i Mac (men det utsagnet vil ikke stemme om de andre platformene heller), Mac kræsjer rett som det er de også (men som regel overlever OSet kræsjet), men du sliter ikke med å få gjort det du skal, og det er ikke fullt så slitsomt å venne seg til som man kanskje skulle tro. 

Men ja, det kommer mer senere og etter hvert som jeg kommer på det...

Ja det er norske IT-blogger her ute!

Kanskje jeg får mitt første treff nå? Også det uten å føle at jeg utnytter noen med å skrive om noe man ikke interresserer seg for. Se forøvrig min post om Adsense og Twingly (http://megatanker.blogspot.com/2009/01/adsense-og-twiggly.html).

Deilig at digi også har fått Twingly nå, siden de har en god del artikkler jeg faktisk har en del saker å si noe om:D. Har tidligere blitt imponert over hvor flinke de er til å lese gjennom kommentarene i kommentarfeltet, så kanskje de kan finne på å ta en tur innom bloggen også. Får satse på at jeg har fått lagt inn en del mer spennende stoff innen den tid:P

Så her er linken for å dukke opp under artikkelen: http://www.digi.no/php/art.php?id=801899 Hehe

Hvis noen skulle finne på å ta turen innom her og har noen spennende blogger selv, så legg igjen en link, så tar jeg en tur innom og ser, dere vil sikkert at folk skal lese det dere skriver derre også:) (helst ganske så IT-realterte saker da, har ikke så mange andre interresser de fleste av oss så det går vel greit)

Post nummer 12 og foreløpig ingen lesere

Som overskriften sier er det stusselig med besøk til denne bloggen foreløpig, sikkert litt siden jeg ikke har gitt ut linken til venner enda (har ikke bestemt meg for hvor grove uttalelser jeg har tenkt til å komme med enda:P), men satser på at det dukker opp noen lesere etter hvert. 

Uansett ikke så farlig om det ikke blir så mange lesere, men hadde vært morsomt om noen tittet innom en gang i blandt. Er jo ikke så mye spennende stoff her enda uansett. 

Har skrevet ganske mye på den korte tiden jeg har hatt bloggen da. Mye for å teste om jeg har fått fikset space-knappen på tastaturet på MacBooken. Ser ganske lovende ut, skal skrive en blogpost om det etter hvert om det viser seg at det har løst seg, at det ikke bare jeg som har begynnt å skrive på en annen måte. 

Tror jeg har godt av å skrive såpass mye, kjenner at touch-hastigheten begynner å komme seg igjen, den blir egentlig litt ødelagt av å kode føler jeg (særlig på macen siden spesialtegnene ikke lengre er der jeg forventer å finne dem, så da ender jeg opp med å se en del på tastaturet).

Jaja, vi får se hvor dette bærer, om ikke annet har det vært en lærerik opplevelse for min egen del. 

Kortnummer og sikkerhet

En ting jeg har lurt på lenge er hvordan man kunne finne på at det bare skulle være å oppgi et 16-siffers nummer og en utløpsdato for å betale for alt mulig rart på Internett. For meg virker det åpenbart at man må ha en eller annen form for engangskode for å sikre seg at informasjonen kun kunne benyttes en gang. Men nå var det vel kanskje ikke til nettbruk det var tenkt i utgangspunktet, kanskje heller over telefon, og da blir det jo med en gang mer forståelig. Det er allikevel merkelig at de ikke enda har innført krav om at man må benytte løsninger som "verified by visa" (http://www.visa.com/verified), svaret er selvfølgelig at de ikke blir svindlet for mer enn det koster å innføre det foreløpig. Problemet er bare at pluteslig kommer den store skandalen. Den kommer nok ikke til å komme fra noen som ønsker å tjene penger på det, men heller fra noen som ønsker å sabotere. Det finnes fortsatt folk som lager virus for morsokyld og fortsatt folk med som løper rundt med bombebelter. 

En sak fra vg denne gangen som var inspirasjon (eller egentlig Computerworld, dette forklarer vel hvorfor den er halv fornuftig:) ): http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=539987.

GDrive

Mange skriver om rykter om at Google skal komme med "nettdisker" i nær fremtid. Det virker absolutt som noe de kunne finne på å komme med. Spørsmålet er om det er noe man kunne finne på å bruke. Jeg er ikke i tvil om at det er noe jeg kunne finne på å bruke forutsatt at det erveldig enkelt i bruk. Jeg gidder ikke drive å flytte over de samme filene hver gang etter jeg har endret på dem (det er gjerne den samme mappa jeg jobber i måned etter måned), det går selvfølgelig an å lage løsninger på det selv, men det er mange andre ting jeg heller tar meg tid til å lage script for. 

Først og fremst ser jeg på det som nyttig i bakupsammenheng, jeg har allerede tilgang til filene mine gjennom SSH fra hvor det måtte være, men så mye arbeid som ligger bak filene mine så har jeg ikke lyst til å miste dem bare siden huset brenner ned. 

Foreløpig bruker jeg Apple sitt alternativ, men jeg er ikke spesielt fornøyd med det.Det funker helt greit, men jeg har ikke orket å sette meg inn i om det er mulig å få den til å synkronisere enkelte mapper automatisk (da typisk Eclipse workspace-mappa mi, ja jeg vet jeg burde brukt SVN eller liknende i stedet:P). Det går sikkert med automator, men jeg liker at ting bare skal fungere.

Generelt synes jeg at det er alt for lite åpenbar funksjonalitet for speiling av mapper innebyd i dagens operativsystemer (jeg vel gjerne speile mapper til mobilen for eksempel, uten at jeg har funnet noen enkel løsning på det).

Ryktene sier at det skal være ubegrenset med lagringsplass, men ryktene sier også at Elvis fortsatt er i live.

Linker til sider med mer om disse ryktene (de har ikke så veldig mye konkret info, men):
de som følger er mer av historisk interresse, men morsomme allikevel (tydelig at dette er noe man har ønsket seg lenge):

Windows 7 og Parallels Desktop

Som en del av min filosofi om å holde meg oppdatert på hva som skjer i alle operativsystem-leire bestemte jeg meg for å laste ned betaen av Windows 7 og teste den litt. Som de fleste andre ble jeg positivt overrasket. Det så fint ut og virket å ikke være så alt for ressurskrevende, selv med den relativt lille delen av maskinkraft den fikk tildelt. At muligheten for å dra vinduer ut til kantene for å få dem til å ta halve skjermen er egentlig ganske utrolig, det er e forbanna enkel, men utrolig nyttig ting.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha testet det så veldig heftig, men det kan kanskje være interresant for folk å vite at det var smertefritt å installere det i Parallels Desktop (http://www.parallels.com/products/desktop/), selv for en som aldri har prøvd det programmet før.

Hvis man er interresert i å lese mer om Windows 7 er det massevis av stoff om det på de fleste IT-Nettsteder, men jeg kan jo legge med en link når jeg først er i gang. Hardware.no har som vanlig bra artikler: http://www.hardware.no/artikler/last_ned_windows_7_beta/67032

Så i dag at DinSide Data også hadde kommet med en ny artikkel som beskrev mange av de nye mulighetene med en 10 punkts liste (de kaller dem skjulte da, selv om jeg ikke er helt enig i at det gjelder alle av dem), den finner du her: http://www.dinside.no/801313/10-skjulte-windows-7triks. Jeg likte spesielt det de nevnte om å ha oppgavelinjen på siden av skjermen, siden jeg er en av mange som mot mitt ønske sitter på wide screen skjermer så godt som hele tiden. Man kan jo lure på om det kanskje var det som var mye av grunnen til å fjerne programnavnene i utgangspunktet. Aldri i verden noe jeg hadde tenkt på selv!

Støtte for .odt og brenning av .iso er jo også knallsaker som jeg ikke hadde fått med meg når jeg testet. Ser ut til at det fort kan bli en PC med Windows 7 som kommer til å stå tilkoblet TVen i fremtiden (ikke på grunn av de argumentene da, men siden de generelt ser ut til å bevege seg i riktig retning).

Adsense og Twingly

Det begynner etter hvert å bli en del folk som prøver å skaffe seg noen kroner ved å ha blogger der man kommenterer alt mulig nettavisene skriver om for å så linke til det for å få en link tilbake ved hjelp av Twingly. Det er vel ikke akkurat det jeg er ute etter med denne bloggen (da hadde jeg skrevet om kjendiser og lurt inn folk som jeg trodde det var større sjanser for at trykket på annonser), men jeg har tenkt såpass mye på det at jeg tenkte jeg skulle se hvor langt jeg kommer med å kommentere noen slike saker og ha noen få annonser. 

Jeg skulle gjerne skrevet om hvor mye som kommer inn etter hvert, men det har man vel ikke lov til så vidt jeg skjønner, så det blir dessverre ingen data om det herfra, men jeg skal hilse fra Florida om det blir bra inntekter etter hvert.

Så vidt jeg har skjønt har det vel endelig dukket opp funksjonalitet som gjør at man kan rapportere de som driver med slikt sånn at man slipper den værste driten i fremtiden. 

Uansett er det veldig spennende for meg å se hvordan disse tingene fungerer siden jeg om kort tid tenker å få i gang noen reklamefinansierte nettjenester.

Så da kommer mitt første forsøk på dette, som passelig nok er en link til DinSide data sin artikkel om at de nå har begynnt å bruke Twiggly (http://www.dinside.no/799890/naa-lenker-vi-til-bloggen-din), så får vi se om det kommer noen derfra og hit etter hvert. Så kanskje man slipper å skrive bare for sin egen del i fremtiden.

onsdag 21. januar 2009

Nettlesere

Opera har i mange år vært min primære nettleser. Som så mange andre startet jeg med Internett Explorer. Hadde egnelig aldri tenkt over at jeg trengte noe annet, men så en dag ev ren nysgjerrighet prøvde jeg Opera som var installert på maskinene på datarommet på ungdomsskolen, og ble umiddelbart forelsket i det at man hadde tabs. Så da var det standardvalget i fem år etterpå (jeg husker til og med at jeg kjøpte lisens).

Nå for tiden bruker jeg mest Safari (men dette er mest siden jeg nettop har kjøpt meg en MacBook og ønsker å se hvordan "The Mac Way" er), og jeg må si at det er en del ting jeg savner fra Opera:

  • Før det første savner jeg det at når man trykker på tilbakeknappen dukker siden opp med en gang, safari insiterer på å laste den på nytt.
  • Mouse gestures er genialt, og en del av disse er dypt savnet
  • Jeg har også alttid likt det at opera automatisk åpner de samme fanene du hadde oppe da du lukket det forrige gang
  • Jeg likte også godt å ha en mailklient integrert i nettleseren
  • Mulighet for å lagre sessions

Når det er sagt så må jeg si at det jeg egentlig synes alle dagens nettlesere er veldig gode, selv om det alltid vil være noe du savner grenseløst fra en av de andre, samme hvilken du velger. Men jeg tror vel egentlig ikke at jeg kommer til å gå tilbake til å bruke Opera, men at det er Firefox som blir den foretrukne nettleseren i fremtiden (helt til Google Chrome kommer og overtar). Opera har dessverre for få brukere og jungelen av Firefox-plugins frister (det er mye spennende på gang der).

Opera har dessverre også en stygg tendens til å kræsje en del, uten at jeg vet helt hva det kommer av alltid.

Det å lære av andre

Det er ingen tvil om at det er utrolig mye man kan få til om man prøver og feiler, men det er ikke alltid det er den mest praktiske måten å tilegne seg kunnskap. 

I Norge har man i skolen et stort mål om at man skal lære av hverandre, men samtidig har man et mål om at alle skal være med. Det gjør at de flinkeste av oss ender opp med å ikke lære spesielt mye av andre, men i stedet bare lære bort, dermed ender man opp med et inntrykk at det er best å bare gjøre alt selv og at det ikke er vits i å spørre andre. 

Men så kommer man plutselig ut i det virkelige liv (eller ut på Internett) og plutselig er det mange som er mye flinkere enn en selv, eller i det minste har mye mer erfaring. Da kan det være vanskelig å skulle begynne å lære av disse igjen.

Jeg lever etter teorien om at menneskers oppførsel kan forklares ut fra oppbyggningen av neurale nettverk. Har det først kommet en sterk binding blir den ikke borte igjen selv om man får mange gode motargumenter, og man holder gjerne på meningen selv om man har insett at det ikke stemmer.

Det er her denne bloggen kommer inn i bildet. Jeg ønsker å skrive om det jeg driver med og det jeg tror jeg kan slik at andre kan kommentere det jeg skriver og rive mine oppfattninger i fillebiter. Samtidig så har jeg lenge tenkt på at det hadde vært greit med et sted å skrive opp de sakene jeg har brukt mest tid på google meg frem til. De fleste dukker opp på nytt en gang senere.

Emacs mot Eclipse (ikke så alt for spennende)

Jeg har nå levd i Eclipse en stund og er nå i ferd med å måtte ta en tur over i Emacs igjen (skal kode litt i Fortran til til et Python-prosjekt jeg driver med, og orker ikke å knote med å installere den driten som trengs for å komme igang på MacBooken, ikke det at Eclipse er kongen av fortran-utvikling heller:P). 

Må si at jeg ikke gleder meg til denne oppgaven (det var dette som fikk meg til å begynne å blogge, siden jeg rett og slett sliter veldig med å motivere meg). Det er riktig nok mest Fortran sin skyld, men det fikk meg til å tenke på emacs igjen. 

Emacs er i mine øyne ett godt eksempel på hva vi kommer til å bevege oss bort fra i fremtiden. Det er rett og slett alt for mange muligheter. Mye av det kan være veldig praktisk en gang i blandt, men det tar alt for lang tid å sette seg inn i det (vim er vel ikke akkurat noe bedre, har prøvd å sette meg inn i det). Selv folk som bruker så mye tid på en PC som det jeg gjør og som bruker så mye tid på å kode tar seg ikke tid til å sette seg inn i alt det der. 

Selv om man husker tastaturkombinasjonene man er ute etter er det lett å trykke feil og oppnå resultater man ikke helt forventet. 

Man må heller ikke glemme den uunngåelige Emacs-lillefingeren . Det er faktisk en av tingene jeg liker beste med Macen min: Lillefingeren blir ikke like sliten av lengre. Det er mye bedre med kombinasjoner der man kan bruke tommelen (jeg vet at det er mulig å mappe om knappene i emacs, men nok en gang er det det at det tar så lang tid tid å venne seg til nye ting).

Men skal ikke se bort fra at jeg fort kommer til å endre mening om dette igjen senere, så kan fort komme oppdateringer her... hehe

Blogger.com førsteinntrykk

Må si at jeg er relativt fornøyd med blogger etter å ha brukt det i en time eller to. Har imidlertid allrede kommet over et på ting (mulig disse kun gjelder i Opera):

  • Som så mange andre har de valgt å benytte seg av faner med tekst på i administrasjons grenesnittet, men de har gjort den vanlige feilen at man må trykke på selve teksten, det nytter ikke å trykke på selve fanen (selv om det er en hover-effekt selv når har musa på et sted hvor klikk ikke vil føre til noe som helst)
  • Når man skriver nye innlegg fungerer ikke blod-funksjonaliteten helt som den skal sammen med lister. Den aktiverer og deaktiverer seg selv uten at jeg helt ser noe system i det (jeg er selvfølgelig ikke så amatør at jeg trukker Ctrl-B uten å vite om det om noen skulle lure). (Oppdatert: det virker som det er en del rare ting med Safari også)

Når det er sagt synes jeg det virker som en veldig enkel, men allikevel godt konfigurerbar løsning, og er goidt fornøyd med at jeg ikke har kastet bort tid på å lage noe liknende selv, siden folk flest gir faen om jeg bruker noe ferdig eller ikke. Har i hvert fall fått endret på alt det jeg ville foreløpig (med unntak av at det ikke ser ut til å være så greit å få bort den dumme linja øverst, men det er vel gjort med vilje tenker jeg).

Anbefales! 

Når det er sagt er det jo begrenset hvor mange andre av disse tjenestene jeg har vært borte i. Brukte wordpress en del for ett par år siden, og med unntak av en del manglende støtte for Opera der også, så var det egentlig bra saker det også. 

Også er det jo overraksende morsomt å blogge egentlig:)

Spotify

Som så mange andre har jeg prøvd meg litt på Spotify i det siste, og som de fleste andre er jeg veldig imponert.

Positivt: 

  • Utvalget av sanger er veldig bra
  • Kjemperakst (i alle fall her i Norge, men kan vel ha noe med å gjøre at det antagelig står en del servere i Sverige som sender ut musikken)
  • Veldig god på å buffre musikken
  • Deilig med cover art
  • Funksjonaliteten for å dele sanger med andre brukere er genial 
  • Linker fra spillistene til de aktuelle albumene og artistene 

Nagativt:

  • Må dessverre si meg enig i at kvaliteten ikke er helt på topp
  • Noe rot med tagging av enkelte sanger
  • Utrolig irriterende at når man søker på årstall (eller bruker radio-funksjonaliteten) får opp nyutgivelser og samleplater. Elvis hører ikke hjemme på 00-tallet! 
  • Trist at det ikke går ann å kjøpe sanger i spotify

Ønsker:

  • Mulighet for å la programmet spille MP3-filer man har liggende på disken også (slik at man kan legge inn sanger man har allerede)
  • En eller annen mulighet for å legge inn spillister fra andre musikk-program
Linker:

Hvorfor blogger.com?

Da var vi i gang. Valgt falt på blogger.com. Det er ingen store grunner for det utover at jeg hadde lyst til å se hvor god denne tjenesten var, og siden det var den første adressen jeg kom på og når man i tillegg kan benytte seg av den eksisterende gmail-kontoen for innlogging ble valget greit. 

Det som suger med å bruke de store tjenestene er selvfølgelig at alle kule domenenavn er borte. Jeg husker ikke en gang hva jeg valgte til slutt, men det blir vel innarbeidet etter hvert, samtidig som man skammer seg like mye over den hver gang man skal oppgi den. Ikke ulikt hotmail-adressen som man har hatt i evigheter.

For å gjøre det mer interressant for eventuelle lesere å lese bloggen har jeg tenkt å skrive det mest interressante i fet skrift, slik at jeg får muligheten til å skrive det jeg vil ellers i innleggene. 

Til slutt kort om meg, som kanskje kan være av interesse å vite når man leser denne bloggen:

Utdannelse: Master i informatikk
Favorittspråk: Python og Java
Operativsystem: Benytter alle de tre store familiene

Jeg aner ikke helt enda hva jeg kommer til å skrive om, men vi får se hva det blir til. Det blir vel mest IT-relatert, men kanskje en del om generelle nyheter også om det er noe jeg skulle ønske å skrike ut.